Produk Jus Diet Mate 5

Produk Diet Yang Terunggul. Ramai Yang Telah Berjaya Mendapatkan Berat Badan Ideal. Terbukti Berkesan !!

Produk DRII

Produk Kecantikan Kulit Wajah Yang Unggul Dan Terbukti Berkesan Dalam Tempoh Yang Singkat Untuk Merawat Serta Menghilangkan Jerawat Jeragat Dan Parut Serta Penyakit SLE

Produk DOC K

Rawat Sakit Sendi dan Tulang Doc K penemuan baru dalam penjagaan dan perawatan sakit sendi dan urat. Pertama kali bertindak dengan 2 cara: (i). Menghilangkan kesakitan (ii). Membaiki sendi dan rawan yang rosak

Produk dRQ10

Dr rozmey terus cipta formulasi hebat untuk bantu pengguna yang alami masalah lemah jantung dan serangan stroke dengan dRQ10

Produk dR101

Jus minuman untuk kerehatan dan kesegaran minda, membantu kecergasan minda.Ramuan khas untuk mereka yang menghadapi masalah kurang daya fikiran,pelupa, tidak focus dan minda yang lesu.

Produk dR Betes

Formulasi ringkas memberikan penguna rasai kenyang dan mengaktifkan tahap guna gula serta guna pemanis yang tidak meningkatkan tahap gula dalam darah ternyata mampu menurunkan tahap guna dalam badan.mengaktifkan sel-sel pencrease untuk hasilkan insulin telah membantu menormlakan tahap gula dalam darah.

Produk Gain 5

Ia merupakan satu formulasi ajaib dari Dr Rozmey yang mampu menambah berat badan dan pertambahan otot2 badan dengan selamat dan sangat berkesan.. Gain 5 mampu mengaktifkan berjuta sel badan dan organ penting badan untuk berfungsi secara maksimum.

Produk dR Silky

Formulasi ajaib ini mengabungkan ramuan terpilih yang bertindak secara sinergi yang mampu memberikan bentuk badan dan kulit wanita. Kebolehan dR Silky membentuk pinggul dan payu dara memberikan keyakinan dan kepuasan pada wanita yang mampu miliki bentuk badan idaman.

Produk Kopi Espresso XY

Pertama Di Malaysia minuman hebat untuk lelaki yang ingin menikmati kehidupan seksual yang lebih nikmat serta panas dan selamat !!!

Pengasas

Pengasas
Hubungi Farid Sham 017-275 4645

14 Disember 2012

dR Rozmey Doc-K | Penyakit GOUT : Punca Penyakit Dan Kaedah Rawatan Tradisional & Moden


Sakit GOUT Pada Sendi Ibu Jari Kaki
 
 

GOUT !!.. GOUT !!.. & GOUT !!

Korang tahu tak asal –usul  Penyakit GOUT ni??


Penyakit Gout ialah salah satu bentuk artritis yang diakibatkan oleh pengumpulan hablur-hablur asid urik pada sendi-sendi. Penyakit ini terlalu menyakitkan dan dalam kebanyakan kes, hanya menjejaskan satu sendi (monoartritis), khususnya ibu jari kaki. Istilah "gout" berasal daripada perkataan bahasa Latin, "gutta" yang bermakna 'setitis', disebabkan kepercayaan ketika itu bahawa gout diakibatkan oleh titis humor-humor yang mengerikan dan yang mungkin berkait dengan ketul-ketul mendapan urat.

Ciri Wajib GOUT >>> Pesakit-pesakit yang menghidap gout mengalami peningkatan aras asid urik atau masalah penyingkiran asid urik, atau gabungan kedua-duanya sekali.

Bagaimana GEJALA GOUT ni ek??

Gambaran klasik tentang gout ialah sakit yang melampau serta mengejut, bengkak, kemerahan, dan kehangatan, serta kekakuan pada sendi. Pesakit mungkin juga mengalami demam gred rendah, dan biasanya menghadapi dua sumber kesakitan. Hablur-hablur dalam sendi mengakibatkan sakit keterlaluan ketika kawasan yang terjejas digerak. Keradangan tisu-tisu di sekeliling sendi juga mengakibatkan kulit menjadi bengkak dan sakit, walaupun hanya disentuh dengan lembut; umpamanya, meletakkan selimut pada kawasan yang terjejas.

Gout biasanya menyerang ibu jari kaki (lebih kurang 75% daripada semua serangan pertama). Bagaimanapun, penyakit itu juga boleh menjejaskan sendi-sendi yang lain, seperti mata kaki, tumit, kekura kaki, lutut, pergelangan tangan, siku, jari, dan tulang belakang. Dalam sesetengah kes, gout boleh terjadi pada sendi jari-jari kaki yang tidak dapat bergerak, disebabkan kecederaan dahulu yang mengakibatkan peredaran darah yang buruk.

4 Peringkat Gout Yang Perlu Korang Tahu !!

Gout mempunyai empat peringkat yang nyata:

 1. asimptomatik
 2. akut
 3. interkritikal
 4. kronik.

Dalam peringkat pertama (asimptomatik), aras asid urik plasma bertambah, tetapi tanpa sebarang gejala. Serangan gout pertama menandakan peringkat kedua (akut). Serangan-serangan yang tidak teruk biasanya hilang dengan cepat, manakala serangan-serangan yang teruk berlangsung selama beberapa hari atau juga beberapa minggu. Selepas serangan pertama, pesakit itu masuk peringkat interkritikal atau jarak waktu yang bebas daripada gejala. Tempoh ini mungkin berlangsung selama beberapa bulan atau juga tahun. Kebanyakan pesakit gout mengalami serangan kedua dalam enam bulan hingga dua tahun dari serangan pertama.

Pada peringkat terakhir (kronik), serangan-serang gout menjadi lebih kerap serta poliartikular, iaitu serangan itu membabitkan banyak sendi pada setiap masa. Tofus-tofus besar juga boleh didapati di dalam banyak sendi. Dalam kes-kes gout kronik yang sudah teruk, kerosakan ginjal, hipertensi, dan karang ginjal boleh juga terjadi.

Rawatan TRADISIONAL

1.)Rebus kulit kentang dengan air untuk menjadikannya ekstrak kulit kentang. Minum air rebusan itu @ ekstrak kulit kentang.

2.)Ambil anak pokok durian beserta akarnya sekali. Kemudian rebuskannya (buat sup) bersama dengan kaki ayam (bukan ayam kampung). Sup itu diminum dan kaki ayam itu dimakan. Cara tradisional ini adalah antara cara yang paling berkesan dalam merawat penyakit gout.

3.)Ambil beberapa helai daun pandan dan rebuskanya.Minum air rebusan tersebut.Amalkan 2 kali seminggu.DOC-K : Rawatan  GOUT TERKINI Yang MUDAH & BERKESAN
 • Doc-K penemuan baru dalam penjagaan dan perawatan sakit sendi dan urat. Pertama kali bertindak dengan 2 cara:
 • (i). Menghilangkan kesakitan
 • (ii). Membaiki sendi dan rawan yang rosak.
 • Sakit sendi yang manafaat dari pengamalan Doc-K seperti :
 • 1.Osteoarthiritis (OA)
 • 2.Rheumatoid Arthitis (RA)
 • 3.Gout
 • 4.Ankylosing Spondylitis
 •  
 • Kebanyakan sakit sendi adalah akibat kerosakan sendi dan juga keradangan sendi termasuk kemusnahan rawan sendi dan keradangan serta kecederaan urat, ligament dan tendon. Kerosakan rawan sendi dan ketumbuhan tulang sendi yg baru menyebabkan gerakan sendi menjadi sukar dan sakit.
 • Kerosakan dan kesakitan ini boleh disebabkan oleh kecederaan fizikal seperti kenaikan berat badan, kecederaan semasa bersukan atau kemalangan atau disebabkan oleh penyakit autoantibodi seperti Rheumatoid arthritis atau crystal uric acid dalam kes Gout.


Produk dR Rozmey dR Betes : Kawal Penyakit Diabetes Anda !! Kerana Penyakit Diabetes sebabkan kematian MENGEJUT !!

Petikan dari Kosmo..

"KEMATIAN mengejut wartawan penyiaran NBC News, Tim Russert, 58, dan Timbalan Menteri Pelajaran, Datuk Razali Ismail, 59, pada tahun 2008 memeranjatkan ramai orang.

Tidak terkecuali Ahli Parlimen Bukit Gantang, Roslan Shaharom, 50, dan penyanyi kumpulan nasyid Rabbani, Mohamad Asri Ibrahim, 40, pada tahun 2009.

Kesemua mereka meninggal dunia selepas mengalami serangan jantung.

Biarpun begitu, petanda awal kepada serangan jantung itu sudah diduga kerana masing-masing merupakan penghidap diabetes.

Perkara tersebut diakui oleh Ketua Endikronologi, Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia (PPUKM), Dr. Nor Azmi Kamaruddin.

Jelas Nor Azmi, selain daripada kesan fizikal seperti gangren iaitu anggota tubuh mati atau membusuk akibat diabetes, penyakit itu juga menjadi pencetus kepada pelbagai penyakit kronik yang lain.

“Ramai orang yang hanya mengaitkan diabetes dengan kesan buruk yang berakhir dengan kaki pesakit terpaksa dipotong. Namun, hakikatnya ia boleh menyumbang kepada masalah kesihatan seperti kegagalan fungsi buah pinggang, katarak mata, sakit jantung dan serangan angin ahmar,” kata Nor Azmi.

Menurut kajian di Amerika Syarikat, sakit jantung yang berpunca daripada diabetes merupakan sebab utama kematian di negara itu iaitu sebanyak 55 peratus. Sebanyak 10 peratus pula kematian disebabkan angin ahmar yang berpunca daripada diabetes."
http://kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2011&dt=1127&pub=Kosmo&sec=Kesihatan&pg=ke_01.htm


Sejarah DIABETES..

Penyakit kencing manis telah diketahui semenjak tamadun purba lagi dan telah direkodkan oleh tamadun Mesir, India, Cina, dan Yunani (Greek). Tanda-tanda penyakit kencing manis, seperti dahaga yang melampau dan kerap kencing, telah digambarkan oleh orang Mesir di atas paprus pada 1550 SM. Pakar perubatan India juga telah membahagikan pengidap kencing manis kepada dua jenis berlainan semenjak abad ke lima lagi.

Nama lain kencing manis, diabetes yang bererti pancur air, dinamakan oleh pakar perubatan Yunani (Greek), Areteus dari Cappadocia semenjak 2,000 tahun dahulu. Perkataan mellitus kemudiannya ditambah oleh Willis bagi menunjukkan terdapat gula dalam air kencing. Diabetes Melitus atau secara amnya dikenali sebagai kencing manis, merupakan satu penyakit kronik (tidak boleh pulih sepenuhnya) dan hampir 8-9% masyarakat dewasa di Malaysia mengidap penyakit ini.

Tahukah Terdapat 2 Jenis Diabetes??

Secara umumnya, penyakit kencing manis dapat digolongkan sebagai:
 • Diabetes jenis pertama (I) juga dikenali sebagai diabetes bersandar insulin (IDDM - 'Insulin Dependent Diabetes Mellitus') atau diabetes awal remaja. Diabetes jenis I dicirikan dengan kegagalan penghasilan insulin oleh kelenjar pankreas. Biasanya, penghidap diabetes jenis pertama mula mendapat simtom penyakit semasa kanak-kanak atau remaja. Disebabkan oleh kegagalan penghasilan insulin semula jadi oleh badan, pesakit memerlukan suntikan insulin dari luar untuk pengawalan tahap glukosa darah.
 • Diabetes jenis kedua (II) boleh disebabkan oleh kerintangan insulin (penurunan sensitiviti tisu badan terhadap insulin) dan/atau penghasilan insulin yang berkurangan. Diabetes jenis II, oleh kerana masih mempunyai sedikit sebanyak insulin dari pankreas, boleh dikawal secara pemantauan pangambilan makanan, pengurangan berat badan, bersenam, dan pengambilan ubat secara makan/suapan ( suntikan insulin diperlukan dalam keadaan tertentu sekiranya pengambilan ubat secara makan kurang berkesan atau memberi kesan samping serius kepada pesakit).

Pengawalan diabetes

Diabetes adalah penyakit kronik yang akan kekal seumur hidup. Setakat ini belum ada ubat yang dapat menyembuh penyakit diabetes tetapi penyakit ini boleh dikawal dengan cara berikut:
 • Penjagaan pemakanan dan berat badan
 • Kerap bersenam
 • Pengubatan
 • Pemakanan pesakit Diabetes seharusnya kurang lemak dan kalori serta seimbang.
 
Kawallah penyakit Diabetes dengan Produk dRBetes.

Dr.Rozmey terus cipta formulasi bantu pesakit yang hadapi penyakit kencing manis dengan formulasi canggih dR Betes hasil pemerhatian dan penyelidikan beliau. Formulasi ringkas memberikan penguna rasai
kenyang dan mengaktifkan tahap guna gula oleh sel-sel serta guna pemanis yang tidak meningkatkan tahap gula dalam darah ternyata mampu menurunkan tahap guna dalam badan.

Kebolehan mengaktifkan sel-sel pencrease untuk hasilkan insulin telah membantu menormlakan tahap gula dalam darah. Whey Protein Amat berguna dalam menambahkan protein dalam badan dan biasanya digunakan oleh mereka yang ingin menambah otot badan dan meningkatkan tisu sintesis. Ia juga boleh digunakan sebagai sumber tenaga dan memberikan rasa kenyang.

Info lanjut dan testimony produk di http://faridsham2u-hpmbiz.blogspot.com/2012/01/dr-rozmey-dr-betes-produk-yang.html
 
 

13 Disember 2012

Produk dR Rozmey dR11: Sangat Bagus untuk menghilangkan parut akibat luka kemalangan


Tahukah anda bahawa produk rawatan kulit sangat berkesan untuk membantu mengelakkan kulit yang cedera akibat luka dari meninggalkan kesan parut.. dR11 merupakan produk kecantikkan kulit yang bukan sahaj mencantikkan kulit wajah, ia juga mencantikkan kulit seluruh badan dan kulit kepala.. Mereka yang mempunyai masalah kelemumur disarankan mencubanya dR11..
 
Kisah Hazwan dengan produk dR11..
 
"Bahagian kulit terutamanya ditapak tangan kiri yang kulitnya terkoyak dan menampakkan isinya makin sembuh sepenuhnya dalam tempoh hampir 2 bulan hanya 2 kotak dR-11. "

dR11 - Produk khusus untuk rawatan kulit wajah, badan dan kepala.. Sesuai untuk semua peringkat umur dan jantina.


Alamakkkkk... Kelemumur lahhhh...argghhhh!!

Pernah tak korang alaminya??

ALANGKAH malunya Jika kolar dan bahu baju memutih akibat kelemumur yang bertaburan. Sisa-sisa kelemumur ini biasanya akan kelihatan begitu jelas kalau baju yang dipakai itu berwarna gelap.Kelemumur merupakan masalah yang biasa dihadapi oleh sesiapa sahaja tidak kira lelaki atau pun wanita. Biarpun ia bukan penyakit berjang...
kit, tetapi ia mampu menjejaskan personaliti seseorang. Bukan saja tidak selesa kerana asyik menggaru kepala yang gatal, bahkan orang keliling pula rasa kurang senang dengan tahap penjagaan kebersihan diri.Sisa-sia kelemumur yang jatuh atas baju pula pasti menjejaskan penampilan seseorang.

Apa tu KELEMUMUR niiii??

Dr. Kim Weng berkata, sebenarnya kelemumur berpunca dari sejenis yis yang dinamakan malassezia globosa.''Yis ini akan memakan sebum kulit (lipid) dan kemudiannya mula mengeluarkan sejenis molekul,'' katanya. Katanya, molekul yang dirembeskan itu akan menyebabkan berlakunya kegatalan pada kulit kepala.''Dari sinilah punca di mana kulit kepala mula berkuping dan akan berlakunya kelemumur,'' katanya.

Apa KESAN-KESANNYA??

Jelasnya, kelemumur akan menyebabkan seseorang itu mula rasa tidak selesa kerana kulit kepala gatal dan mereka akan asyik menggaru.Katanya, kegatalan kulit kepala yang amat sangat juga akan membuatkan masa tidur akan terganggu.''Orang yang menghadapi masalah kelemumur ini juga akan mula berhadapan dengan masalah rambut rosak atau gugur,'' katanya.Selain itu, katanya, ia juga akan menyebabkan seseorang itu mula merasa tidak selesa untuk bersosial kerana selalu menggaru kepala.Lebih memalukan apabila banyak kelemumur jatuh di atas bahagian leher baju.

Kelemumur juga penyebab RAMBUT GUGUR??

Bagaimanapun, katanya, rambut gugur juga disebabkan oleh faktor lain, antaranya kerap menggunakan pengering rambut atau menyikat rambut dengan terlalu kerap.''Biasanya kita akan mudah melihat rambut gugur dengan banyak ketika membasuh rambut semasa mandi atau bertaburan di bantal selepas bangun tidur,'' katanya.Malah, katanya, masalah kelemumur juga bukan sahaja akan menyebabkan berlakunya keguguran rambut tetapi juga akan merosakkan rambut.''Sekalipun kelemumur bukan penyakit mengancam nyawa tetapi masalah ini akan menyebabkan seseorang itu berasa tidak selesa kerana terlalu kerap menggaru juga akan membuatkan kulit kepala rosak," katanya.

**************************************************
#Jangan biarkan masalah kelumumur menghantui anda..segeralah bertindak dari sekarang!!

Tahukah anda produk dR Group iaitu dR11 merupakan produk khusus untuk masalah kulit untuk lelaki dan juga wanita, merupakan produk yang terbukti memulihkan masalah kulit kepala dari kelumumur..

Membantu memulihkan kulit kepala yg telah dijangkiti kelemumur dengan cepat dan berkesan.!!

Cara penggunaan yang mudah hanya sekali sehari,jus dR11 ini berperisa limau sgt sedap dan boleh dishake bersama ais,air sejuk dan juga air suam..selain untuk menyembuhkan kelumumur,kulit badan anda juga akan menjadi sgt halus..
Info lanjut di:
http://faridsham2u-hpmbiz.blogspot.com/2012/02/dr-rozmey-dr-11-produk-perawatan.html

Hubungi pengedar/usahawan yang SAH sahaja, jangan membeli dari toko jamu dan kiosk untuk mengelakkan dari produk tiruan..info produk/cara pembelian boleh hubungi saya di talian 017-275 4645

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More